malzemeler;
- 1 kg sut
- 10 yemek kasigi seker
- 4 yemek kasigi un (tepeleme)
- 125 gr margarin
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabugu rendesi
- hindistan cevizi
- 3 yemek kasigi kakao(tepeleme)
yapilisi;
- Sut ,seker, un hepsini cukur bir tencereye koyup karistirilarak pisirin.
- Pistikten sonra margarin ,vanilya limon kabugu rendesi ilave edin.
- 10 -15 dakika mikserle cirpin.
- Dikdortgen borcam veya firin tepsisine bolca Hindistan cevizi serpistirin.
- Muhallebinin yarisini duzgun bir sekilde serin ve buzdolabinda dinlenmeye birakin.
- Muhallebinin diger yarisina 3 yemek kasigi kakao ilave edip karistirin.
- Buzdolabinda sogutulmus beyaz mullebinin uzerine yayarak dokup duzleyin.
- Tekrar buzdolabinda yaklasik 3-4 saat bekletin.
- Buzdolabindan cikarip kucuk dikdortgen sekillerde kesip rulo seklinde sarip,servis tabaklarina dizeleyin.
- İsterseniz kare kara kesip meyve dilimleri ile’de servise sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
http://www.ozguluntarifleri.com/2009/07/prenses-sarmasi/ sitesinden alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder