29 Mart 2012 Perşembe

SÜTLÜ SARMA TARİFİ



malzemeler;
  • 1  kg sut
  • 10 yemek kasigi  seker
  • 4 yemek kasigi un (tepeleme)
  • 125 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabugu rendesi
  • hindistan cevizi
  • 3 yemek kasigi kakao(tepeleme)
yapilisi;
  1. Sut ,seker, un hepsini cukur bir tencereye koyup karistirilarak pisirin.
  2. Pistikten sonra margarin ,vanilya limon kabugu rendesi ilave edin.
  3. 10 -15 dakika mikserle cirpin.
  4. Dikdortgen borcam veya firin tepsisine bolca Hindistan cevizi serpistirin.
  5. Muhallebinin yarisini  duzgun bir sekilde serin ve buzdolabinda dinlenmeye birakin.
  6. Muhallebinin diger yarisina 3 yemek kasigi kakao ilave edip karistirin.
  7. Buzdolabinda sogutulmus beyaz mullebinin uzerine yayarak dokup duzleyin.
  8. Tekrar buzdolabinda yaklasik 3-4 saat bekletin.
  9. Buzdolabindan cikarip kucuk dikdortgen sekillerde kesip rulo seklinde sarip,servis tabaklarina dizeleyin.
  10. İsterseniz kare kara kesip meyve dilimleri ile’de  servise sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.:razz:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder