29 Mart 2012 Perşembe

TİRAMİSU TARİFİ

Malzemeler:
- 1 hazır (iki katlı) kakaolu kek
- Yarım litre süt (2.5 su bardağı dolusu)
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 200 gr (1 kutu) labne peyniri (veya aynı miktarda süzme yoğurt)
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Eğer süzme yoğurt kullanılacaksa 4 kaşık daha iyi oluyor.)
- Kakao
Keki ıslatmak için:
- 3/4 su bardağı sıcak suya karıştırılmış 2 tatlı kaşığı granül kahve
İsteğe bağlı: Likör (mesela Baileys)
Sütü, unu, yumurtayı ve toz şekeri tencereye koyup muhallebi gibi karıştırarak pişirin. Biraz ılındıktan sonra içine labne peynirini veya süzme yoğurdu ekleyip, mikser ile karıştırın. Granül kahve ile karıştırdığınız sıcak suyun yarısıyla, kekin alt katını ıslatın. Kremanın yarısını buraya yayın. Kekin diğer katını da ıslatarak, kremanın üzerine kapatın. Kalan kremayı pastanın üzerine dökün. Oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra, buzdolabına koyun. İkram etmeden önce, kremanın üzerine bir çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder