29 Mart 2012 Perşembe

GÜLLAÇ TARİFİ


Malzemeler:
1 paket güllaç
2 kilogram süt 1 paket vanilya
1 kilogram seker
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz
istenirse tarçın ve gülsuyu


Yapılışı – Hazırlanması:
1. Sütü tencereye koyarak bir taşım kaynatıp ateşten alın. Şekeri ve gülsuyunu ekleyerek şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.
2.  Hazırladığınız sütü, güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir tepsiye boşaltın. Yine güllaç yapraklarını rahatça içine alabilecek büyüklükte bir başka tepsinin dibine de bir kepçe hazırladığınız sütten koyun.
3.  Paketteki güllaç yapraklarının yarısını süt dolu tepsiye teker teker batırıp çıkarın ve hemen diğer tepsiye yerleştirin. Tepsiye dizdiğiniz her yaprağın arasına yarım kepçe kadar süt koyun. Bu katlar tamamlanınca fındığı ya da fıstığı üzerlerine yayın.
4.  Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde sütte ıslatarak güllaç tepsisine döşeyin. Yaprakların aralarına süt gezdirmeyi unutmayın. Artan süt olursa onu da güllacın üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini bir kapak ya da alüminyum folyo ile örtüp, güllaçlar sütü tamamen eminceye kadar bekletin.
5.  Tepsideki güllacı keserek porsiyonlara ayırın. Üzerini çekilmiş fındık, fıstık ya da meyve parçacıkları ile süsleyerek servis yapın.
Not: Gülsuyu kullanılacaksa vanilyaya gerek kalmaz.

http://www.kadinlar.tc/gullac/  sitesinden alınmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder