5 Nisan 2012 Perşembe

CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ


Malzemeler
Hamur için;
2 yumurta
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1tatlı kaşığı kabartma tozu(yarım paket)
Yeterince un
Açmak için;
Bir paket nişasta
İçi için; 
Bir kase dolusu dövülmüş ceviz
Üzerine
250g eritilmiş margarin
Şerbeti için;
1kg toz şeker
5 su bardağı su
Bir dilim limon
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini un hariç karıştırıyoruz unu kulak memesinden biraz sert olacak kıvama gelecek şekilde katıyoruz, hamurdan ceviz büyüklüğünde 30 beze yapıyoruz, her bezeyi üzerine nişasta koyarak tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarina bol nişasta koyarak 8 bezeyi üst üste koyuyoruz, bu şekilde üç blok yapıyoruz kalan 6 bezeyi de yine aynı şekilde yapın, daha sonra üst üste tepsi büyüklüğünde açıyoruz, ilk sekizli bezeyi alta, sonraki sekiz bezeyi de alta koyuyoruz, üzerine cevizimizi yayıyoruz, sekizli hamuru da üzerine yerleştirin, kalan altı bezeyide açın ve en uste yayıp dilimleyin ılık olarak erittiğimiz margarini döküp beş dakika yağını çekmesini bekleyin. Üzeri kızarana kadar pişirin ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti dökün. Afiyet olsun..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder