5 Nisan 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI SUFLE TARİFİ




Malzemeler:
125 gr bitter çikolata yada sütlü küvertür çikolata
125 çiğ krema
3 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin yada 3 damla vanilya esansı
2 adet yumurta akı
3 çorba kaşığı toz şeker
Süslemesi için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
  1. Çikolatayı bıçak yardımıyla parçalayıp benmari şeklinde eriteceğiniz kaba alın ve ocağın üzerindeki sıcak su kabına oturtun. (unutmayın benmari yapacağınız kap sıcak su kabınını üzerine oturtulacak. Çikolatanın içine su girmemesi gerekiyor)
  2. Hafif ateşte karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın, içine kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. 4-5 dakika karıştırın, pürüssüz kıvama gelen çikolatayı ocaktan alın.
  3. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Hazırladığımız çikolataya yumurta sarılarını teker teker çırparak ekleyin ve çikolata karışımını ocağa alın. 2-3 dakika boyunca karıştırarak pişirin.
  4. 5 adet yumurta akını çırparak kabartın( dikkat edin çok aşırı çırparsanız aklar kırılabilir). Bir kaşık yumurta beyazını çikolata karışımına ekleyin. Daha sonra kalanına dikkatlice ekleyin.
  5. Sufle kaplarının içini Teremyağınla yada Teremyağ ile  yağlayın hamuru yağlanmış kaplara üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın.
  6. 220 derece önceden ısıtılmış fırrında 15 dk pişirin. Hafif ılınınca üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın.
http://mutfaksirlari.com/cikolatali-sufle.html   sitesinden alınmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder